ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαρόζο: Την επόμενη εβδομάδα κλείνει το ελληνικό πακέτο

14:41 - 10 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Jose Manuel Barroso εξέφρασε την Παρασκευή την εκτίμηση ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας θα οριστικοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, καλώντας τη χώρα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην οικονομία.
Βρισκόμαστε τώρα στα τελικά στάδια του δεύτερου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας", δήλωσε ο Barroso σε σύνοδο ΕΕ-Ινδίας στο Νέο Δελχί την Παρασκευή.

"Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί η λύση την επόμενη εβδομάδα καθώς είναι σημαντική για την Ελλάδα και τους πολίτες της αλλά και για ολόκληρη την ευρωζώνη", είπε ο Barroso, συμπληρώνοντας ότι πιστεύει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

"Απευθύνω έκκληση στην ελληνική ηγεσία και όλα τα μέλη της ευρωζώνης να εκπληρώσουν αυτό το στόχο το συντομότερο δυνατό, που είναι σημαντικός όχι μόνο για την ευρωζώνη αλλά και για την παγκόσμια οικονομία".

Ο Barroso πρόσθεσε ότι "προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μεταρρυθμίσεις".

"Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Εργαζόμαστε μαζί με τους Έλληνες φίλους μας" κατέληξε ο Μπαρόζο. 
Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 10 Φεβ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.