ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alexei Miller (Gazprom): Ο χειμώνας επιβεβαίωσε την αναγκαιότητα κατασκευής του South Stream

18:36 - 15 Φεβ 2012 | Ειδήσεις
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της εταιρείας OAO "Gazprom", Alexei Miller πραγματοποίησε συνάντηση σχετικά με το έργο του "South Stream".
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο επικεφαλής του Τμήματος για τη Διαχείριση των Έργων της Gazprom, Leonid Chugunov, ο  επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Δραστηριοτήτων, Pavel Oderov και ο Διευθύνων Σύμβουλος του "South Stream" Marcel Kramer.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση εξέτασαν ενδελεχώς το παρόν στάδιο του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του South Stream ακολουθείται αυστηρά. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην εκπλήρωση όλων των απαραίτητων συνθηκών για την έναρξη της κατασκευής του αγωγού, που έχει επισπευτεί για τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, όπως έχει ζητηθεί από τον Πρωθυπουργό Vladimir Putin. Επισημάνθηκε ότι η τελική επενδυτική απόφαση για τον South Stream θα ληφθεί τον Νοέμβριο του 2012.

Στη συνάντηση, ο Alexei Miller ενέκρινε τους Κανόνες κατασκευής του South Stream. Το έγγραφο περιγράφει λεπτομερώς τις εργασίες για την κατασκευή των υποθαλάσσιων και χερσαίων τμημάτων του προγράμματος.

«Έχουμε εισέλθει στο στάδιο της κατασκευής του South Stream. Χωρίς υπερβολές, μπορώ να δηλώσω ότι η Gazprom εργάζεται για το έργο 24 ώρες την ημέρα. Ο ασυνήθιστα κρύος χειμώνας, ο όποιος προκάλεσε δριμεία αύξηση στη ζήτηση για Ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ο South Stream πρέπει να κατασκευαστεί. Η Ευρώπη χρειάζεται νέους διαύλους προμήθειας Ρωσικού αερίου, χωρίς την παρέμβαση διαμετακομιστών» δήλωσε ο Alexei Miller.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.