ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελπίδες για άνοδο στη Wall, κέρδη στην Ευρώπη

15:51 - 08 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες προσυνεδριακά, καθώς αντιδρούν θετικά στην προσδοκώμενη διατήρηση των αμερικανικών επιτοκίων στα τρέχοντα επίπεδα του 5,25%, από τα μέλη του συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Την ίδια ώρα κέρδη αποκομίζουν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι τα κέρδη των εταιρειών θα αντισταθμίσουν την επίδραση του αυξανόμενου δανειστικού και ενεργειακού κόστους.

Η ΙΒΜ (International Business Machines), η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως, προσυνεδριακά κινείταιανοδικά, καθώς με νέα δικαστική απόφαση που ανατρέπει παλαιότερη, σύμφωνα με την οποία το συνταξιοδοτικό της πρόγραμμα έκανε διακρίσεις εις βάρος των παλαιότερων εργατών. Η νέα δικαστική απόφαση γλιτώνει την ΙΒΜ από δαπάνες 1 δισ δολαρίων.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Cisco Systems στη χρηματαγορά της Φραγκφούρτης, εν αναμονή της ανακοίνωσης των κερδών τριμήνου που εκτιμώνταιιδιαίτερα αυξημένα.

Επίσης, κέρδη αποκομίζει ο ενεργειακός κλάδος, με τη μετοχή της Exxon Mobil να ενισχύεται, μετά την αναρρίχηση της τιμής του πετρελαίουστα 78 δολάρια το βαρέλι.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,30% στις 5.846,20 μονάδες, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 βρίσκεται στις 4.972,51 μονάδες αυξημένος κατά 0,33%, στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 5.662,90 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,64%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.