ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρική άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

12:13 - 09 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Σε θετικό έδαφος κινούνταιοι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με εξαίρεση αυτή του Λονδίνου που δέχεται μικρές πιέσεις. Οι αγορές εμφανίζονται τονωμένες από τα καλύτερα τους αναμενόμενου οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών όπως οι Adidas, Carlsberg και Cisco Systems στις ΗΠΑ, που λειτουργούν αντισταθμιστικά στην ανησυχία των επενδυτών για νέες αυξήσεις των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, παρά το χθεσινό διάλειμμα.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Adidas και Carlsberg, καθώς η πρώτη ανακοίνωσε αύξηση κερδών της τάξης του 24% και η Carlsberg διπλασιασμό κερδών κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Κέρδη αποκομίζει και ο τεχνολογικός κλάδος, με τις Alcatel και SAP στην αιχμή της ανοδικής τάσης, στο θετικό απόηχο των οικονομικών αποτελεσμάτων της CiscoSystems.

Στον αντίποδα, οι BHP Billiton και Rio Tinto Group δέχονται πιέσεις, αφού δεν κατάφεραν να αποτρέψουν απεργία σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,04% στις 5.815,80 μονάδες, στο Παρίσι οCAC 40 βρίσκεται στις 4.981,34 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,27% και στη Φραγκφούρτη ο DAXδιαμορφώνεται στις 5.660,04 μονάδες αυξημένος κατά 0,14%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.