ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά τα μηνύματα από Wall, αναποφάσιστη η Ευρώπη

15:52 - 09 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Θετικό είναι προσυνεδριακά το κλίμα στη Wall Street, στον απόηχο της αναβάθμισης των εκτιμήσεων της Cisco Systems για τις πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης, που δημιουργεί αισιοδοξία ότι οι εταιρείες θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν σε ενδεχόμενες νέες αυξήσεις του κόστους δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, η Ευρώπη αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στα κέρδη και τις ζημίες, καθώς οι επενδυτές δυσκολεύονται να αποφασίσουν αν βαραίνει περισσότερο στην αγορά η επικείμενη νέα αύξηση του κόστους δανεισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ ή τα θετικά νέα στο επίπεδο των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Η Walt Disney, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των μέσων επικοινωνίας κινείται ανοδικά στη Φραγκφούρτη, εν αναμονή της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Cisco Systems, καθώς οι πωλήσεις της το τέταρτο τρίμηνο εμφάνισαν αύξηση πέραν της προβλεπόμενης, παρότι τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Συγκεκριμένα, το τρίμηνο που έληξε στις 29 Ιουλίου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 21%, στα 7,98 δισ. δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα υπολόγιζαν στα 7,92 δισ. δολάρια. Ταυτόχρονα η εταιρεία προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων της για τις πωλήσεις τη χρήση του 2007.

Οι εκτιμήσεις της Cisco για τονωμένη ανάπτυξη δημιουργούν θετικό κλίμα για τις μετοχές του κλάδου πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών των Juniper Networks, Yahoo!και Intel που προσυνεδριακά κινούνται ανοδικά.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,13% στις 5.810,40 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 4.987,10 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,39% και στη Φραγκφούρτη ο DAX διαμορφώνεται στις 5.650,05 μονάδες υποχωρώντας οριακά κατά 0,03%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.