ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Αβέβαιη" η έκβαση του PSI, σύμφωνα με τον Ολλανδό ΥΠΟΙΚ - Διαφοροποιείται από τη γερμανική γραμμή για τον ESM

15:09 - 07 Μαρ 2012 | Ειδήσεις
Επιφυλάσσεται να εκφραστεί με βεβαιότητα για την επιτυχή έκβαση του ελληνικού «κουρέματος» ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γιαν Κες ντε Γιάχερ, λέγοντας πως το αποτέλεσμά του «δεν είναι εξασφαλισμένο». Σε ερώτηση στο ολλανδικό Κοινοβούλιο για το ελληνικό PSI την Τετάρτη, ο ντε Γιάχερ απάντησε πως δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι οι ιδιώτες θα αποδεχθούν απομείωση του χρέους που διακρατούν, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε πως «οι κίνδυνοι που θα προκύψουν αν δεν βοηθήσουμε την Ελλάδα είναι σοβαροί». Ο ντε Γιάχερ ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως κατάρρευση των τραπεζών στη νότια Ευρώπη «θα είχε πιθανότατα μεγαλύτερο αντίκτυπο από ό,τι η κατάρρευση της Lehman Brothers».

Ο Ολλανδός υπουργός ανέφερε μάλιστα στο Κοινοβούλιο της χώρας πως έχει υποβάλει ερώτημα στην Κομισιόν για το εάν μπορεί η ΕΤΕπ ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης (EBRD) να συνδράμει την Ελλάδα, καθώς «η χώρα χρειάζεται μεθόδους της Παγκόσμιας Τράπεζας».

Όσον αφορά το ζήτημα ενίσχυσης του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM) για την Ευρωζώνη, ο ντε Γιάχερ ανέφερε πως η Ολλανδία είναι «πρόθυμη και έτοιμη», αναφέροντας επίσης την εκτίμηση πως και η πλειοψηφία του ολλανδικού Κοινοβουλίου θα το στήριζε. Το αίτημα ωστόσο, όπως τόνισε, προσκρούει προς το παρόν στην αντίθεση του Βερολίνου. «Η Γερμανία δεν πιστεύει πως υπάρχει ακόμη η πολιτική ευκαιρία για κάτι τέτοιο» είπε ο ντε Γιάχερ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.