ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουγγαρία: Τραβάει το σκοινί με την ΕΕ ο Όρμπαν

10:04 - 16 Μαρ 2012 | Ειδήσεις
Δριμεία επίθεση κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, κατηγορώντας την ότι μεταχειρίζεται τη χώρα του σαν αποικία, σε συγκέντρωση στη Βουδαπέστη. Την επίθεση αυτή προκάλεσε η απόφαση των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να «παγώσουν» 495 εκατ.ευρώ από το Ταμείο Συνοχής, τα οποία θα δίνονταν ως βοήθεια στην Ουγγαρία, εξαιτίας του υψηλού δημοσιονομικού της ελλείμματος.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του «δεν θα ζήσει με τις εντολές ξένων δυνάμεων».«Δεν θα γίνουμε αποικία» είπε και πρόσθεσε: «Σαν ευρωπαϊκή χώρα ζητάμε ίση μεταχείριση. Δεν θα γίνουμε δεύτερης κατηγορίας Ευρωπαίοι πολίτες».

«Νόμιμο αίτημά μας είναι να έχουμε τα ίδια μέτρα και σταθμά, τα οποία εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της ΕΕ» δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η απόφαση της ΕΕ για πάγωμα 495 εκατ.ευρώ κονδυλίων προς την Ουγγαρία ελήφθη έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το πάγωμα των πόρων θα ισχύσει από τον Ιανουάριο του 2013. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται χρήση των κυρώσεων που προβλέπει το ενισχυμένο Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.