ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την "άμυνα" τους στην κρίση οργανώνουν σε Σύνοδο στο Ν.Δελχί οι BRICS

09:23 - 29 Μαρ 2012 | Ειδήσεις
Επιθυμούν να ενισχύσουν εκτός της οικονομικής και τη διπλωματική τους επιρροή.

Στο Νέο Δελχί συνέρχονται από σήμερα τα πέντε μέλη της ομάδας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Στη διάρκεια της τέταρτης σύνοδου κορυφής των κυριότερων αναπτυσσόμενων οικονομικών θα συζητηθεί η δημιουργία των πρώτων θεσμών για την ενίσχυση των σχέσεών τους.

 

Στη σύνοδο μετέχουν η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο και ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα καθώς και ο Ινδός πρωθυπουργός Μαμοχάν Σινγκ.

 

Στην ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν οι ηγέτες των κορυφαίων αναδυόμενων χωρών περιλαμβάνεται η ίδρυση τράπεζας επενδύσεων με στόχο τη χρηματοδότηση σχεδίων υποδομών και ανάπτυξης.

 

«Θα είναι ένα πολύ ισχυρό οικονομικό εργαλείο για τη βελτίωση των εμπορικών ευκαιριών και ίσως ένα σημαντικό βήμα για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εμπορίου της Βραζιλίας Φερνάντο Πιμεντέλ.

 

Η ομάδα BRICS, που αντιπροσωπεύει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 18% του ΑΕΠ του πλανήτη, επιδιώκει επίσης να μετατρέψει την αυξανόμενη οικονομική δύναμή της σε διπλωματική επιρροή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.