ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ περιμένουν οι διεθνείς αγορές

15:53 - 16 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Αβέβαιο είναι το κλίμα στην αμερικάνικη αγορά, ενώ εκφράζονται ελπίδες για άνοδο, εν αναμονή της δημοσιοποίησης στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κινηθεί πτωτικά, δίνοντας κίνητρα στη Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της κατά το επόμενο διάστημα. Αυτή την ώρα στην Ευρώπη επικρατούν μικτές τάσεις, με τον πετρελαϊκό κλάδο να δέχεται πιέσεις, λόγω της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.

Η General Electric, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας κινείται ανοδικά στην αγορά της Γερμανίας.

Στον αντίποδα, η General Motors προσυνεδριακά κινείται πτωτικά, καθώς ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της μείωσε το ποσοστό του στην εταιρεία. Συγκεκριμένα, η Capital Research & Management μείωσε το ποσοστό της στην αυτοκινητοβιομηχανία κατά 19 εκατ. μετοχές ή 24% το περασμένο τρίμηνο.

Επίσης πιέσεις δέχεται ο πετρελαϊκός κλάδος, καθώς η τιμή του αργού υποχωρεί για τρίτη μέρα, διαμορφούμενη κάτω από τα 73 δολάρια το βαρέλι. Πιέσεις δέχονται στην Ευρώπη οι BP και Total, ενώ προσυνεδριακά στη Wall υποχωρεί η μετοχή της Exxon Mobil.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,55% στις 5.865,70 μονάδες, στο Παρίσι, ο CAC 40 μειωμένος κατά 0,25% βρίσκεται στις 5.102,23 μονάδες και στη Φρανκφούρτη, ο DAX εμφανίζει ελαφρά άνοδο της τάξης του 0,05% στις 5.779,90.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.