ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντε Γκουίντος: Θα τα καταφέρουμε μόνοι μας

10:19 - 09 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Την πεποίθηση του ότι «η Ισπανία θα τα καταφέρει στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις» επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στην Frankfurter Allgemeneine Zeitung ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λούις Ντε Γκουίντος.Παραδέχεται ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν, αλλά τονίζει ότι η νέα κυβέρνηση διαθέτει ισχυρή λαϊκή εντολή για να περάσει μέτρα λιτότητας και μεταρρυθμίσεις.

Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών απαριθμεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα και σκιαγραφεί τα επόμενα βήματα, όπως μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, κυρίως στους τομείς υγείας και παιδείας και καλύτερη ρύθμιση της αγοράς με την απελευθέρωση του εμπορίου και των υπηρεσιών. «Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη» παραδέχεται, "γιατί θα θέσουμε τις βάσεις εξυγίανσης. Η κυβέρνηση έχει συνείδηση τη κατάστασης και δεν θέλει να ξυπνήσει εσφαλμένες προσδοκίες. Το εγχείρημα είναι δύσκολο μέσα σε κλίμα ύφεσης και ανεργίας».

 

«Η ισπανική κυβέρνηση θέλει μεταρρυθμίσεις και τάξη στα δημόσια ταμεία. Κληρονομήσαμε μια κακή κατάσταση. Πρέπει τώρα να κάνουμε σε έξι μήνες ότι δεν κάναμε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Αλλά θα κάνει καλό στην Ισπανία και θα την μετατρέψει σε αξιόπιστο ευρωπαίο εταίρο».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.