ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Thomas Cook: Κοντά σε deal για επιμήκυνση των δανείων μέχρι το 2015- Παραχωρεί το 5% στις πιστώτριες

14:03 - 09 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τις τράπεζες ύψους 1,2 δισ. στερλινών (που αντιστοιχεί 1,9 δισ. δολ) φέρεται να βρίσκεται η Thomas Cook σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. «Λίγους μήνες μετά το τελευταίο deal αναχρηματοδότησης, o Sam Weihagen, ο νέος προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, βάζει τις τελευταίες πινελιές σε μία συμφωνία που ενδέχεται να δώσει σε ένα consortium τραπεζών το 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σε ανταλλαγή για την επιμήκυνση των δανείων μέχρι το 2015» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η διοίκηση της Thomas Cook επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε «προχωρημένες συζητήσεις» με μία ομάδα τραπεζών δηλώνοντας ότι μέχρι τον Μάιο θα μπορέσει να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Οι FT πάντως, αναφέρουν ότι οι συζητήσεις διεξάγονται με μία ομάδα 17 τραπεζών, συμπεριλαμβανομένων των Royal Bank of Scotland Group PLC και Barclays PLC. 

 

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά πρακτορεία διεθνώς με ιστορία 170 ετών που βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας εν μέσω κρίσης, καθώς οι οικογένειες μεσαίου εισοδήματος στη Βρετανία ακύρωναν τα σχέδια διακοπών στο εξωτερικό. Η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 88% μέσα σε 12 μήνες. Τα χρέη του κανονικά λήγουν το 2013, αλλά εάν η συμφωνία υπογραφεί τις επόμενες εβδομάδες, τότε θα υπάρξει παράταση για δύο χρόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.