ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φλαμένγκο του τρόμου στην Ισπανία

13:50 - 11 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Φλαμένγκο του τρόμου στην Ισπανία
"Περισσότερες λεπτομέρειες" ζητούν οι Βρυξέλλες για το σχέδιο περικοπών της Ισπανίας. Αναστάτωση στις αγορές.

Ανεπαρκείς θεωρεί η Κομισιόν τις πληροφορίες για τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2012.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει πάντως πως η Ισπανία δε θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να ανακεφαλαιοποιήσεις της τράπεζες της, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly.

 

"Περιμένουμε από την Μαδρίτη να μας δώσει την πλήρη εικόνα του προγράμματος", είπε. "Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στον προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης και του προϋπολογισμού του ισπανικού κράτου. Μέχρι να έχουμε πληροφορίες για όλες τις λεπτομέρειες του προϋπολογισμού δεν μπορούμε να κρίνουμε να ως εκ τούτου να υποβάλλουμε προτάσεις προς τις ισπανικές αρχές.Η Κομισιόν περιμένει επιπλέον πληροφορίες μέχρι τα μέσα Απριλίου.

 

Σημειώνεται ότι η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες περικοπές ύψους 10 δισ. ευρώ στην Υγεία και την Παιδεία, χωρίςνα εξειδικεύει τα νέα μέτρα.


Συνεχίζεται άλλωστε η αναταραχή που έχει προκαλέσει στις διεθνείς αγορές η ανηφόρα που πήραν τα ισπανικά spreads, παρά την ανακοίνωση για ψαλίδι επιπλέον 10 δισ. από τον προϋπολογισμό του 2012. Στην Ιταλία και την Ισπανία, το κόστος δανεισμού που μέσα στην εβδομάδα έφτασαν το 5,5% και το 6% αντίστοιχα, παραμένει παρά τη μικρή διόρθωση σε υπερβολικά υψηλό επίπεδο, η Γερμανία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό που ζητούσε σε δημοπρασία δεκαετών, ενώ τα απόνερα της κρίσης έχουν φτάσει μέχρι και τις ασιατικές αγορές, όπου ο Nikkei σημειώσε πτώση για έβδομη συνεχή ημέρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 11 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.