ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολάντ: Η πρώτη μου επίσκεψη ως πρόεδρος θα είναι στη Μέρκελ για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο

11:53 - 18 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε σήμερα στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι θα εμποδίσει την εφαρμογή του δημοσιονομικού συμφώνου που προωθεί η Γερμανία, αν αυτό δεν περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη.

"Αν το σύμφωνο δεν περιέχει μέτρα για την ανάπτυξη δεν θα μπορέσω να στηρίξω την επικύρωσή του από την Εθνοσυνέλευση. Το υποσχέθηκα στους Γάλλους και θα τηρήσω την υπόσχεσή μου", υπογράμμισε ο Ολάντ.

 

"Έχω συναντηθεί με πολλούς ηγέτες ευρωπαϊκών κρατών. Δεν είναι πολλοί εκείνοι που δεν είναι ευχαριστημένοι με την οικονομική κατάσταση. Δεν είμαι ο μόνος", τόνισε.

 

Ο Ολάντ χαρακτήρισε "δημόσιες σχέσεις" το σχέδιο εισαγωγής στο σύνταγμα της Γαλλίας του χρυσού κανόνα για το όριο του δημόσιου χρέους, το οποίο υπερασπίζεται ο απερχόμενος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

 

Σε ερώτηση σχετικά με την άρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ να συναντηθεί μαζί του στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο σοσιαλιστής υποψήφιος είπε: "Καταλαβαίνω πως υπάρχει μια αλληλεγγύη ανάμεσα στα διαφορετικά συντηρητικά στρατόπεδα της Ευρώπης".

 

"Δεν λαμβάνω υπ'όψιν αυτά που συνέβησαν στην προεκλογική εκστρατεία: αν εκλεγώ, η πρώτη μου επίσκεψη θα είναι στη Γερμανία. Θα συναντηθώ με την κ.Μέρκελ. Σε καιρούς μεγάλων κρίσεων, η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα γαλλο-γερμανικό δίδυμο".

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 18 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.