ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spreads: Ότι δεν είναι γερμανικό ακριβαίνει!

11:53 - 23 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Αναταράξεις προκάλεσε στην αγορά ομολόγων ο πρώτος γύρος των γαλλικών εκλογών, η πολιτική κρίση στην Ολλανδία και η πτώση της μεταποίησης στην Ευρωζώνη σε χαμηλό πενταμήνου.

Το εύθραυστο οικονομικό τοπίο στην Ευρωζώνη, με αιχμή του δόρατος την Ισπανία, της οποίας τα spreads ξανατρέχουν από σήμερα πάνω από το 6%, προκαλεί ανησυχίες, εν όψει και των προγραμματισμένων δημοπρασιών της εβδομάδας που αφορούν ισπανικά έντοκα και ιταλικά ομόλογα.

 

Παράλληλα, η αστάθεια του πολιτικού σκηνικού στη Γαλλία, καθώς οδηγούμαστε στις κάλπες του δευτέρου γύρου της 6 Μαΐου προκαλεί αύξηση στο κόστος δανεισμού της χώρας. Φυσικά ρόλο παίζει και το προ εβδομάδος καμπανάκι της Moody's για υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Το κόστος για τα γαλλικά δεκαετή ομόλογα υπερβαίνει το 3% και φτάνει το 3,11%.

 

Στο μεταξύ, εντονότατη πολιτική και δημοσιονομική κρίση απειλεί την Ολλανδία, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών της ολλανδικής κυβέρνησης μειοψηφίας με το ακροδεξιό κόμμα του Χερτ Βίλντερς για τον προϋπολογισμό που οδηγεί αναπόφευκτα σε εκλογές κατά δήλωση του πρωθυπουργού Ρούτε. Το κόστος για τα ολλανδικά δεκαετή αγγίζει το 2,4%, ενώ σημειώνεται πως οι οίκοι αξιολόγησης, έχουν θέσει στο μικροσκόπιο την ολλανδική οικονομία, μία από τις τέσσερις πανευρωπαϊκά που διατηρούν το ΑΑΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.