ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβέβαιο το μέλλον για τον Nabucco - Σκέψεις αποχώρησης από την Ουγγαρία

09:57 - 25 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται το εγχείρημα της κατασκευής του του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco, που έχει στόχο να επιτρέψει στους Ευρωπαίους να μειώσουν την εξάρτησή τους από το ρωσικό φυσικό αέριο, μετά τις πληροφορίες ότι ο ουγγρικός πετρελαϊκός όμιλο MOL σκέφτεται να αποσυρθεί. Πρόσφατα μάλιστα είδαν το φως της δημοσιότητας και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία φαίνεται να μην στηρίζει πλέον το σχέδιο και να έχει ήδη συμφωνήσει με το Αζερμπαϊτζάν για έναν άλλο αγωγό.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν ζήτησε την υποστήριξη της ρωσικής Gazprom που, μαζί με την ιταλική Eni, προωθεί την κατασκευή του ανταγωνιστικού αγωγού South Stream.


«Το ζήτημα για την Ουγγαρία είναι πολύ απλό και αφορά το αν θέλουμε να περάσει  ο αγωγός South Stream μέσα από το ουγγρικό έδαφος ή όχι. Για διάφορους λόγους,  η κυβέρνησή μας θέλει να περάσει ο αγωγός μέσα από το ουγγρικό έδαφος», υπογράμμισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.Μέχρι στιγμής, η Gazprom δεν αποκαλύπτει με σαφήνεια τη διαδρομή του αγωγού.

 

Η εταιρεία Nabucco Gas Pipeline International GmbH ιδρύθηκε το 2004 στη Βιέννη από την αυστριακή OMV, την ουγγρική MOL, τη ρουμανική Transgaz, τη βουλγαρική Bulgargaz και την τουρκική Botas. Η γερμανική RWE συμμετέχει επίσης στο σχέδιο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.