ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο για άμεση πρόσβαση ευρωπαϊκών τραπεζών στον ESM

12:55 - 26 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Σχέδιο για άμεση πρόσβαση ευρωπαϊκών τραπεζών στον ESM
Σύμφωνα με την γερμανική Sueddeutsche Zeitung. Διαφωνεί η Γερμανία, διαψεύδουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Την αλλαγή των ισορροπιών στην οικονομική πολιτική των κυρίαρχων οικονομικά χωρών επικυρώνει ανεπιβεβαίωτη φήμη, σύμφωνα με την οποία η ΕΚΤ και ομάδα κρατών της Ευρωζώνης εξετάζουν το σχέδιο να μπορούν τράπεζες οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση να έχουν άμεση πρόσβαση στο μόνιμο ταμείο δανεισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την είδηση αυτή μεταδίδει σήμερα η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, χωρίς να επικαλείται κάποια πηγή.

 

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung, μια ομάδα χωρών της ευρωζώνης θα ερευνήσει τις επόμενες δύο εβδομάδες πώς πιστώσεις θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν ελλείψεις ρευστότητας, αλλά είναι ικανές να επιβιώσουν", αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας, ωστόσο, πως η γερμανική κυβέρνηση αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

 

"Ο λόγος της σπουδής είναι η κρίση στην Ισπανία και η ανησυχία ότι αυτή θα μπορούσε να εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης". Με βάση τις υπάρχουσες συμφωνίες, μόνο κράτη, όχι τράπεζες, μπορούν να αντλούν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ).

 

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Sueddeutsche Zeitung ανέφερε ότι υφίστανται διαφωνίες για την κατανομή των κεφαλαίων και ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της ΕΚΤ και μερικές χώρες της ευρωζώνης πιέζουν να χαλαρώσουν οι όροι υπό τους οποίους το μόνιμο ταμείο της Ε.Ε. θα μπορεί να παράσχει οικονομική βοήθεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:41 - 26 Απρ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.