ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Συγνώμη" από τον πρόεδρο της Barclay's

21:59 - 27 Απρ 2012 | Ειδήσεις
«Συγγνώμη» από τους μετόχους της τράπεζας ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος πρόεδρος της βρετανικής τράπεζας Barclay’s Μαρκ Έιγκιους, εξαιτίας της υψηλής αμοιβής του και τα μπόνους στον γενικό διευθυντή της Μπομπ Ντάιαμοντ, που έχουν ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Στην ομιλία του ο Έιγκιους αναφέρθηκε στη δυσαρέσκεια «μίας σημαντικής μειονότητας των μετόχων» για τις απολαβές του Ντάιαμοντ. Ο ίδιος αφού ζήτησε συγγνώμη από τους μετόχους, τόνισε πως η τράπεζα «δεν είχε κάνει καλή δουλειά» όσον αφορά την αποσαφήνιση των αμοιβών και των μπόνους, προκαλώντας την αντίδραση πολλών μετόχων.

«Το ΔΣ παραδέχεται πως το επίπεδο της αποζημίωσης θα πρέπει να προσαρμοσθεί στη νέα πραγματικότητα του τομέα. Σας ζητώ συγγνώμη και σας υπόσχομαι πως θα το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά στο μέλλον», τόνισε.

Ο Αμερικανός Ντάιμοντ επρόκειτο να λάβει από την Barclay’s μπόνους ύψους 2,7 εκατ. λιρών (3,3 εκατ. ευρώ). Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα, ενώπιον της γενικής κατακραυγής, δέχθηκε να λάβει μόνον τα μισά και 2,25 εκατ. λίρες για τις υπόλοιπες αμοιβές του στη διάρκεια της θητείας του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.