ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα χέρια των ελληνικών αρχών παραδίδεται ο "Big Mak"

11:36 - 30 Απρ 2012 | Ειδήσεις
Στις ελληνικές αρχές παραδίδει σήμερα η Interpol τον Μάκη Ψωμιάδης, μετά από έξι μήνες στις φυλακές των Σκοπίων. Συγκεκριμένα στις 2 το μεσημέρι το κλιμάκιο της Interpol στα Σκόπια πρόκειται να παραδώσει τον Μάκη Ψωμιάδη στα σύνορα (Εύζωνες), στο ελληνικό κλιμάκιο της Interpol.

 

Ο Ψωμιάδης στις 9 Νοεμβρίου 2011 συνελήφθη από την Αστυνομία της FYROM στο κέντρο των Σκοπίων, έχοντας διαφύγει στο εξωτερικό για να αποφύγει την προφυλάκιση. Από τότε εκκρεμούσε η έκδοση του καθώς οι αρμόδιες αρχές της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας προέβαλαν γραφειοκρατικά προβλήματα.

 

Σε βάρος του Ψωμιάδη εκκρεμούσε από 27.9.2011 ένταλμα σύλληψης του 9ου τακτικού ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώ από 27.9.2011 εκκρεμούσε ένταλμα προσωρινής κράτησης του ίδιου ανακριτή το οποίο εκδόθηκε κατόπιν βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (βούλευμα 3150/2011).

 

Ο Μάκης Ψωμιάδης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες: «1) της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, 2) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, 3) της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και 4) της ηθικής αυτουργίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.