ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Αποκλείει τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου

17:38 - 21 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Απορρίπτει τη διακοπή του εμπλουτισμού ουρανίου η ιρανική πλευρά λίγες μέρες πριν λήξει το τελεσίγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, δυναμιτίζοντας το κλίμα και προκαλώντας απαισιοδοξία σχετικά με τη λύση της διένεξης ανάμεσα στην τέταρτη μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα του πλανήτη και τη διεθνή κοινότητα αναφορικά με την πυρηνική δραστηριότητα της πρώτης.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας,Μοχαμάντ Σαϊντί,     "με τις τεχνικές και τις επιστημονικές προόδους του Ιράν και στις σημερινές συνθήκες, η διακοπή είναι πλέον αδύνατη".

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως το Ιράν θα θέσει στο προσεχές μέλλον σε λειτουργία το εργοστάσιο βαρέως ύδατος στο Αράκ (κεντρικό Ιράν), το οποίο έχει στόχο να τροφοδοτεί τον πυρηνικό αντιδραστήρα που κατασκευάζεται στην τοποθεσία.

Το Ιράν πρόκειται να απαντήσει επισήμως αύριο σε μια πρόταση των μεγάλων δυνάμεων που έχει στόχο τη διακοπή του προγράμματός του εμπλουτισμού ουρανίου. Υπενθυμίζεται ότι κινδυνεύει με κυρώσεις από τον ΟΗΕ αν δεν απαντήσει θετικά στο αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας να διακόψει τον εμπλουτισμό ουρανίου πριν από τις 31 Αυγούστου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.