ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες σε Wall και Ευρώπη, αντιστέκεται ο FTSE

18:00 - 21 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες, εν αναμονή της δημοσιοποίησης εκθέσεων που αναμένεται να ενισχύσουν τις ενδείξεις της επιβράδυνσης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη. Αυτή την ώρα μικτές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον ενεργειακό κλάδο να ενισχύεται, μετά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

O Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31%, όσο επίσης και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq, που είχε καταγράψει και τα σημαντικότερα κέρδη την περασμένη εβδομάδα, εξασθενεί κατά 0,75%

Αυτή την ώρα η μετοχές της Lowe υποχωρούν, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οικιακού εξοπλισμού των ΗΠΑ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης, μετά την υποχώρηση πέραν του αναμενόμενου των κερδών τριμήνου.

Επίσης, πτωτικά κινείται η FordMotor, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, καθώς η CreditSuisse προχώρησε σε υποβάθμιση της μετοχής της.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Apple Computer καθώς η εταιρεία κατηγορείται ότι χειραγώγησε την διανομή δικαιωμάτων προαίρεσης, προκειμένου να πωλήσει μετοχές της αξίας 1 δισ δολαρίων.

Η αμερικανική αγορά αυτή την εβδομάδα περιμένει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις πωλήσεις κατοικιών και τις παραγγελιές διαρκών αγαθών, που όπως εκτιμάται αμφότερες υποχώρησαν, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

Στην Ευρώπη αυτή την ώρα επικρατούν αντίρροπες τάσεις. Κέρδη αποκομίζουν οι πετρελαϊκές BP και Total, καθώς η τιμή του πετρελαίου έχει πάρει και πάλι την ανιούσα.

Επίσης ανοδικά κινούνται οι μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών Anglo American και BHP Billiton. Η Anglo American, η δεύτερη μεγαλύτερη μεταλλευτική παγκοσμίως, αποτελεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, στόχο εξαγοράς ύψους 80 δισ δολαρίων. Επίσης η BHP Billiton ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επιστρέψει 3 δισ δολάρια στους μετόχους της μετά τα υψηλά της κέρδη χάρις την άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Ωστόσο τα κέρδη των ευρωπαϊκών χρηματαγορών περιορίζονται από την ανησυχία των επενδυτών ότι το αυξανόμενο κόστος δανεισμού θα πλήξει την εταιρική ανάπτυξη, δεδομένου ότι αναμένονται κα νέες αυξήσεις των επιτοκίων από την ΕΚΤ εντός του έτους.

Αυτή την ώρα ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,41%, ενώ αντίθετα ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,39% και ο DAX κατά 0,29%.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.