ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Roubini: Η λιτότητα επιδεινώνει την κατάσταση στην Ευρωζώνη - Ανησυχίες και για τις ΗΠΑ

11:41 - 03 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
Απαισιόδοξος για το μέλλον τόσο του ευρώ φάνηκε για άλλη μία φορά ο γνωστός οικονομολόγος Nouriel Roubini, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του και για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Milken.

«Οι αισιόδοξοι λένε σήμερα ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε σημείο καμπής για την ανάκαμψη. Η γνώμη μου για αυτό είναι ότι τα στοιχεία δείχνουν πως θα είμαστε τυχεροί εάν φέτος καταγράψουμε μετά βίας ανάπτυξη 2%» δήλωσε ο γνωστός οικονομολόγος και συμπλήρωσε: «Το επόμενο έτος μπορούμε να περιμένουμε ακόμα και επιβράδυνση της ανάπτυξης».

 

Ως προς την ευρωζώνη, ο κ. Roubini τονίζει ότι αρκετές χώρες «βρίσκονται σε βαθιά ύφεση και η περαιτέρω λιτότητα θα επιδεινώσει την κατάσταση» συμπληρώνοντας πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν διαθέτουν επαρκή κεφάλαια με αποτέλεσμα να καταγράφεται «μαζική πιστωτική κρίση»

 

«Τελικά, η κοινωνική και πολιτική αντίδραση στη λιτότητα ενδέχεται να οδηγήσει στην διάσπαση του ενιαίου νομίσματος» προειδοποιεί ο κ. Roubini και καταλήγει: «Η διάσπαση θα είναι ένα …Ο κίνδυνος μετάδοσης στον χρηματοοικονομικό κλάδο θα είναι σημαντικός»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.