ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Ολαντ, σύμφωνα με βελγικό exit poll

19:21 - 06 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
Νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών ο Ολαντ, σύμφωνα με βελγικό exit poll
Στο 53% το ποσοστό του Σοσιαλιστή υποψηφίου.

Αλλαγή σελίδας για την γαλλική προεδρία δείχνουν τα exit poll που δημοσιοποιήθηκαν στο Βέλγιο πριν κλείσουν οι κάλπες στο σύνολο της γαλλικής επικράτειας, στις 21:00 (ώρα Ελλάδος). Ο Σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό από 52,5% έως 53%.


Στο 71,6% η προσέλευση των Γάλλων ψηφοφόρων στις κάλπες στις 18:00 (ώρα Ελλάδος).

Η βελγική εφημερίδα Le Soir μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση πως τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν νίκη του Φρανσουά Ολάντ με ποσοστό 53% έναντι 47% του Νικολά Σαρκοζί. Η εφημερίδα επικαλείται καλή πληροφορημένη πηγή προσκείμενη στο κόμμα των Γάλλων Σοσιαλιστών.

 

Δημοσκοπήσεις

 

Δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Harris Interactive και Sofres δίνουν αμφότερες στον Ολάντ ποσοστό 53% έναντι 47% του Σαρκοζί, και δημοσκόπηση του ινστιτούτου Opinion Way δίνει στον Σοσιαλιστή υποψήφιο 52,5% και στον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας 47,5%.

 

Ο Ολάντ προηγείται εξάλλου στις γαλλικές υπερπόντιες κτήσεις, μετέδωσε το βελγικό κανάλι RTBF, επικαλούμενο μερικά αποτελέσματα, καθώς συνεχίζεται η ψηφοφορία για το δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το RTBF, βάσει των μερικών αυτών αποτελεσμάτων, ο Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 65% στο σύμπλεγμα των νησιών Σεν Πιέρ ε Μικελόν, στο βόρειο Ατλαντικό, 68,5% στη Μαρτινίκα, 72% στη Γουαδελούπη, 62% στη Γαλλική Γουιάνα και 51,5% στο Σεν Μαρτέν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.