ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό πίεση Wall και Ευρώπη

15:17 - 22 Αυγ 2006 | Ειδήσεις
Αρνητικό είναι το προσυνεδριακό κλίμα στη Wall Street, καθώς το γεωπολιτικό περιβάλλον συνεχίσει να προκαλεί αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές. Σήμερα όπως αναφέρθηκε στο Reuters, ο ιρανικός στρατός κατέλαβε ρουμανική εγκατάσταση πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο. Επηρεασμένες και οι ευρωπαϊκές αγορές δέχονται πιέσεις χάνοντας τα αρχικά κέρδη.

Αυτή την ώρα, η General Electric, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας και η General Motors, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία, υποχωρούν στην Ευρώπη.

Επίσης, πιέσεις δέχονται ο ασφαλιστικός και ο φαρμακευτικό κλάδος, με τις Axa και Roche Holding να καταγράφουν απώλειες.

Ακόμα, η είδηση για τη σημαντική υποχώρηση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία λειτουργεί ως βαρίδι στις ευρωπαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα, η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία, υποχώρησε τον Αύγουστο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε ετών, λόγω των ανησυχιών για τις αυξήσεις των επιτοκίων και των φόρων.

Ο δείκτης ZEW υποχώρησε στην τιμή -5,6, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2001, από 15,1 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν την πτώση του δείκτη στην τιμή 11,4.

Προσυνεδριακά στη Wall, η Microsoft, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής λογισμικού παγκοσμίως, υποχωρεί, καθώς σχεδιάζει να προσφέρει σε χαμηλότερες τιμές τα WindowsVista.

Κινητικότητα αναμένεται να εμφανίσει η μετοχή της Toll Brothers, η οποία αν και ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη, ωστόσο αυτά διαμορφώθηκαν πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Αυτή την ώρα o FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,60% στις 5.880,00 μονάδες, ο CAC 40 βρίσκεται στις 5.090,56 μονάδες μειωμένος κατά 0,28% και ο DAX υποχωρώντας κατά 0,48% διαμορφώνεται στα 5.767,06 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.