ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SPD (Γερμανία): Η ίδια η Μέρκελ "ενίσχυσε τα ακραία κόμματα" στην Ελλάδα

20:48 - 09 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
"Οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας", χαρακτηρίζει την πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Sigmar Gabriel.

Ο ίδιος κατηγορεί την Καγκελάριο ότι είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση «της ακροδεξιάς και των εχθρών της Ευρώπης» στην Ελλάδα.
"Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές. Τα κόμματα της ακροδεξιάς και οι εχθροί της Ευρώπης μπαίνουν στο (ελληνικό) κοινοβούλιο. Αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά. Η κυρία Merkel και ο κύριος Sarkozy μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον λάθος δρόμο. Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι' αυτό, η (ελληνική) οικονομία καταρρέει", δηλώνει ο ίδιος σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί αυριο στο γερμανικό Τύπο.
Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών εξέφρασε την ελπίδα η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Fr. Hollande. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Merkel».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.