ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αφήστε την Ελλάδα - Η Ισπανία είναι το θέμα στην Ευρωζώνη» λέει αμερικανικό περιοδικό

10:58 - 31 Μαϊ 2012 | Ειδήσεις
«Απατώνται όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει Ευρωζώνη χωρίς την Ισπανία» σημειώνει ο συντάκτης του Slate

Το άρθρο του αμερικανικού διαδικτυακού περιοδικού Slate αναφέρει πως, το μείζων πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η Ελλάδα, της οποίας η κατάσταση αποκαλείται «ψιλοπράγματα», αλλά η Ισπανία, λέγοντας πως «καλώς κάνει και βρίσκεται και πάλι σε όλα τα πρωτοσέλιδα».

Χωρίς να είναι κάποιος «αισιόδοξος» θα έπρεπε να μπορεί να αντιληφθεί ότι η έξοδος της Ελλάδας δεν θα ήταν τόσο ή μόνο, εμπόδιο για το μέλλον της ίδιας, αλλά ολόκληρου του σχεδίου που ονομάζεται ευρωζώνη. Μάλιστα, δεν θα κόστιζε και πολλά, λέει ο κειμενογράφος, ούτε και θα δυσκόλευε κάποιον, το να φανούν λίγο πιο γενναιόδωροι με την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι λοιποί δανειστές της.

Όταν, όμως, «καταπιάνεται» κάποιος με την Ισπανία, καταλαβαίνει ότι τα μεγέθη διαφέρουν και πρόκειται για μια τεράστια οικονομία και μία μεγάλη χώρα, το οικονομικό σχέδιο διάσωσης της οποίας θα κόστιζε πολλά.

Εκτός αυτού, μάλλον είναι λίγοι όσοι απατώνται, πιστεύοντας πως η ευρωζώνη θα άντεχε χωρίς την Ισπανία, κάτι το οποίο δεν ισχύει και με την περίπτωση της Ελλάδας, κατά βάση, λόγω διαφορετικών μεγεθών των δύο αγορών.

Η στιγμή της αλήθειας είναι κοντά, αν όχι ήδη εδώ, αφού είναι αναγκαίο για όλους όσους θέλουν μια νομισματική ένωση στην Ευρώπη, να αναλογιστούν πόσο κοστίζει η διατήρηση και συντήρηση της ένωσης αυτής και αν αξίζει τον κόπο, παρατηρεί το Slate.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.