ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συρία: Νέο «όχι» σε στρατιωτική παρέμβαση από Ρωσία - Κίνα

11:12 - 05 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση Άσαντ οι ΗΠΑ

To υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε ότι τόσο το Πεκίνο όσο και η Μόσχα αντιτίθενται σε μια ξένη επέμβαση ή σε μια αλλαγής καθεστώτος με τη βία στη Συρία, την ώρα που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρισκόταν στην Κίνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης.

 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, οι δύο χώρες βρίσκονται σε στενή επαφή καθ'όλη τη διάρκεια της κρίσης στη Συρία και θεωρούν ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεσα τερματισμός της βίας, καθώς και έναρξη του πολιτικού διαλόγου.

 

 

ΗΠΑ: Ο Ασαντ ψεύδεται


Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ ψεύδεται αρνούμενος την ευθύνη του καθεστώτος στη σφαγή της Χούλα με 108 νεκρούς στις 25 Μαΐου, δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο.

 

«Με τους διεθνείς εταίρους μας επικεντρωνόμαστε στην προετοιμασία της πολιτικής μετάβασης στη Συρία», τόνισε ο Κάρνεϊ, εκφράζοντας την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι το καθεστώς της Δαμασκού αρνείται τις σφαγές στις οποίες «συμμετείχε».

 

«Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να ενώσει τις δυνάμεις της για να ασκήσει πίεση στον Ασαντ, για να απομονώσει τον Ασαντ», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

 

Σε ομιλία του στο συριακό κοινοβούλιο, ο Ασαντ χαρακτήρισε «τέρατα» τους δράστες της σφαγής στη Χούλα και απέτισε φόρο τιμής στο συριακό στρατό.

 

Ο Μάρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως η ομιλία του προέδρου Ασαντ «απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα για το τι συμβαίνει στη Συρία και ειδικά τα σχόλια του για την σφαγή στη Χούλα».

 

Σύμφωνα με τον Τόνερ, το συριακό καθεστώς «προσπαθεί να προωθήσει μια λανθασμένη εκδοχή» των γεγονότων που συμβαίνουν στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.