ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασμουσεν: Αναγκαίος ο πανευρωπαϊκός μηχανισμός εγγυήσεων

21:19 - 05 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Για έναν πανευρωπαϊκό μηχανισμό εγγυήσεων των καταθέσεων μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν, από τη Λετονία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο ημερίδας στην οποία συμμετέχουν τόσο η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, όσο και ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

"Χρειάζεται να υπάρξει εγγύηση καταθέσεων σε ολόκληρη την ευρωζώνη" υπογράμμισε ο Γερμανός τραπεζίτης.
Παράλληλα, ο κ. Άσμουσεν σημείωσε ότι η ταχύτητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποτελεί κλειδί στην επίλυση μιας κρίσης χρέους, λέγοντας ότι η περίπτωση της Λετονίας και της στρατηγικής της εσωτερικής υποτίμησης αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Νότου.
"Το συμπέρασμα είναι το εξής: Όταν η προσαρμογή είναι αναπόφευκτη, είναι καλύτερα να παίρνεις το φάρμακο αμέσως από το να αφήνεις τον πυρετό να ανεβαίνει τους επόμενους μήνες" ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Asmussen.
"Αυτός είναι αναμφισβήτητα ένας καθοριστικός παράγοντας, που εξηγεί την διαφορετική πορεία στις βαλτικές χώρες και διάφορες χώρες της νότιας Ευρώπης" πρόσθεσε.
Ο κ. Asmussen αναφέρθηκε και στην σημασία μιας ευρείας συναίνεσης πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης για την ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.