ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζήτησε και επίσημα βοήθεια η Ισπανία από το μηχανισμό στήριξης

11:50 - 25 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Ζήτησε και επίσημα βοήθεια η Ισπανία από το μηχανισμό στήριξης
Παραμένει άγνωστο το ακριβές ποσό που θα πάρει, ωστόσο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ

Αίτημα προς τους ευρωπαίους εταίρους για στήριξη των τραπεζών της κατέθεσε επισήμως σήμερα η ισπανική κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.

 

Η ισπανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την Πέμπτη πως οι τράπεζές της θα έχουν ανάγκη βοήθειας 62 δισεκ. ευρώ το πολύ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός ανεξάρτητου ελέγχου, ενώ η ευρωζώνη έχει προτείνει ένα μέγιστο ποσό 100 δισεκ. ευρώ.

 

Εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να πει ποιο είναι το ακριβές ύψος του δανείου που ζητεί η Μαδρίτη.

 

Στην επιστολή του, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών λέει στον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι το τελικό ποσό της οικονομικής βοήθειας θα καθορισθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, αλλά θα πρέπει να αρκετό ώστε να καλύψει τις ανάγκες των τραπεζών συν ένα επιπλέον ποσό για τον «κουμπαρά» σε περίπτωση που προκύψουν έκτακτες ανάγκες.

 

Συνολικά, η βοήθεια δεν θα ξεπεράσει τα 100 δισ. ευρώ.

 

 

Σήμερα, ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, καθώς φθίνουν οι προσδοκίες για λήψη ουσιαστικών μέτρων κατά την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

 

Οι αποδόσεις των ισπανικών 10ετών ομολόγων ενισχύονταν νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 6,44%, ενώ οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων σημείωναν άνοδο κατά 7 μονάδες βάσης στο 5,88%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:26 - 25 Ιουν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.