ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: 7 - 10 δισ. ευρώ ψάχνει το Παρίσι μέχρι το τέλος του χρόνου

12:03 - 25 Ιουν 2012 | Ειδήσεις
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele ότι η γαλλική κυβέρνηση αναζητεί 7 έως 10 δισεκατομμύρια ευρώ για την επαναφορά του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 4,5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο γάλλος υπουργός δεν ήταν σε θέση να να διευκρινίσει το ακριβές ποσόν που θα πρέπει να εξοικονομηθεί από τις δημόσιες δαπάνες ή να προστεθεί στα δημόσια έσοδα πριν δει τα επίσημα στοιχεία.

 

Το αναθεωρητικό του προϋπολογισμού νομοσχέδιο θα παρουσιασθεί στις 4 Ιουλίου στο υπουργικό συμβούλιο και θα περιλαμβάνει εκτός από την μείωση κατά 30% των αποδοχών του προέδρου και του πρωθυπουργού της Γαλλίας, μέτρα αύξησης της φορολογίας.

 

Την Παρασκευή από τη Ρώμη, ο Φρανσουά Ολάντ είχε διευκρινίσει ότι η κυβέρνηση έχει την πρόθεση να εκπληρώσει την ανάγκη αυτή χρηματοδότησης. "Οι μεσαίες τάξεις δεν θα θιγούν από τα μέτρα που θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες", διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

 

Για την ανάταξη των δημοσιονομικών ο Φρανσουά Ολάντ σκοπεύει να απευθυνθεί στον "πατριωτισμό όσων επωφελήθηκαν περισσότερο από τις φορολογικές ελαφρύνσεις, χωρίς να υπάρχει πρόθεση τιμωρίας, διότι έχουμε την ανάγκη όλων".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.