ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Πράγματι οι γερμανικές αρχές διενεργούν ελέγχους στους πελάτες

17:50 - 11 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Εκπρόσωπος της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse επιβεβαίωσε σήμερα ότι ορισμένοι από τους πελάτες της που ζουν στη Γερμανία, αλλά έχουν λογαριασμούς στην Ελβετία, αποτελούν αντικείμενο έρευνας των γερμανικών φορολογικών αρχών αυτήν την εβδομάδα.

"Γνωρίζουμε ότι η γερμανική φορολογική υπηρεσία πραγματοποιεί έρευνα κατά ορισμένων πελατών μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο, σημειώνοντας ότι την Credit Suisse "δεν την αφορούν καθόλου οι έρευνες" αυτές.

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκάλυψε χθες το βράδυ ότι η γερμανική φορολογική υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα σε όλη τη Γερμανία αφού έλαβε νέες πληροφορίες για περίπου 7.000 πελάτες της Credit Suisse που ζουν στη χώρα.

Η Credit Suisse φέρεται ότι επέτρεψε στα άτομα αυτά να διατηρούν κανονικούς λογαριασμούς με τη μορφή προϊόντων ασφάλειας ζωής, τα οποία έχουν φοροαπαλλαγή, για να εξαπατήσουν την εφορία, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Credit Suisse, η τράπεζα είχε συστήσει στους πελάτες της γραπτώς να επαληθεύσουν οι ίδιοι την φορολογική τους κατάσταση στη χώρα διαμονής τους.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, η έρευνα αυτή αφορά "λιγότερους από 5.000 ανθρώπους" και αυτό το συγκεκριμένο προϊόν δεν υπάρχει πλέον στην αγορά από το 2009.

Η Credit Suisse κατέβαλε το Σεπτέμβριο του 2011 περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ στο περιφερειακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στη βορειοδυτική Γερμανία, για να τερματιστούν οι διώξεις κατά των συνεργατών της τράπεζας στη Γερμανία, οι οποίοι ήταν ύποπτοι ότι βοήθησαν περίπου χίλιους Γερμανούς να εξαπατήσουν την εφορία.

Μια φορολογική συμφωνία ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελβετία βρίσκεται προ της επικύρωσής της, αλλά, μέχρι να τεθεί σε ισχύ, η γερμανική φορολογική υπηρεσία μπορεί να ερευνά τις περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν υποψίες για απάτες.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Κότχαους, δήλωσε σήμερα ότι "μόλις τεθεί σε ισχύ, η συμφωνία αυτή θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των πιθανών συστημάτων φοροδιαφυγής".

Τελευταία τροποποίηση στις 18:29 - 11 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.