ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: «Θα έχουμε ''κόψει'' κατά 20% το χρέος μας μέσα σε 6 χρόνια»

08:09 - 16 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Σειρά ιδιωτικοποιήσεων ετοιμάζει και η Ρώμη

Η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, ύψους 20 δισ. ευρώ το χρόνο, ώστε έως το 2018 να έχει μειώσει το χρέος της κατά 20%, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην Corriere della Sera ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι.

Το χρέος της Ιταλίας ανήλθε το 2011 σε 120,1% του ΑΕΠ και εκτιμάται ότι το 2012 θα αγγίξει το 123,4% του ΑΕΠ.

«Μπορούμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος κατά 20%, χάρη σε στοχευμένες ιδιωτικοποιήσεις», επισημαίνει ο νέος υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Μόντι.

 

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της στρατηγικής που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών «οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές θα πρέπει να αντιστοιχούν, κάθε χρόνο, στο 1% του ιταλικού ΑΕΠ».

 

Ο Βιτόριο Γκρίλι ευελπιστεί να μπορέσει το ιταλικό κράτος να εισπράξει εφέτος, πάνω από 10 δισ. ευρώ, από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

 

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στο Spiegel ότι οι 17 ηγέτες της Ευρωζώνης εκτιμούν πως η Ιταλία δεν θα χρειαστεί διάσωση. Πρόσθεσε, πάντως, ότι εάν χρειαστεί, τότε η Ιταλία θα προσφύγει βάσει των διαδικασιών που βρίσκονται σε ισχύ αυτή τη στιγμή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.