ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bernanke (Fed): Είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε αν χρειαστεί

17:13 - 17 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση αν χρειαστεί δήλωσε ότι είναι η Fed, ο πρόεδρος της Ben Bernanke, επισημαίνοντας ότι υψηλή αβεβαιότητα επιβάλλουν στήριξης για να τονωθεί η ανάπτυξη.

Μιλώντας σήμερα στην αμερικανική Γερουσία, ο Bernanke προειδοποίησε ότι διατηρούνται οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές των ΗΠΑ, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τα επόμενα βήματα της Fed.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η ανάκαμψη καθυστερεί εξαιτίας των αυστηρότερων οικονομικών συνθηκών που δημιουργεί η κρίση χρέους στην Ευρώπη και η αβεβαιότητα για τη δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ.
"Εκφράζοντας τις ανησυχίες του για τον αργό ρυθμό της προόδου στη μείωση της ανεργίας και τους καθοδικούς κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη, ο Bernanke κατέστησε σαφές κατά τη σύνοδο του Ιουνίου έλαβε τις απαραίτητες δεσμεύσει να αναλάβει περαιτέρω δράση. Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι πράγματι υπάρχει μια μικρή επιδείνωση στην αγορά εργασίας, με το ποσοστό του 8,2% να υποχωρεί πολύ αργά.
Ο Bernanke επανέλαβε την προειδοποίησή του για τη σημασία της κατάθεσης ενός αξιόπιστου μακροπρόθεσμου σχεδίου για τη μείωση του χρέους των ΗΠΑ, αποφεύγοντας όμως τις απότομες περικοπές δαπανών και τις αυξήσεις φόρων.

Ο πρόεδρος της Fed ανέφερε ότι παραμένει σε στενή επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ διαβεβαίωσε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει ανθεκτικό στις οικονομικές κρίσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:36 - 17 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.