ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο σκάνδαλο με μαύριο χρήμα στην HSBC;

21:46 - 17 Ιουλ 2012 | Ειδήσεις
Νέο σκάνδαλο φαίνεται ότι έρχεται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά από την αμερικανική Γερουσία, η οποία αποκάλυψε πώς η βρετανική τράπεζα HSBC, ενδεχομένως να λειτούργησε υπερ του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασαν οι Γερουσιαστές, τεράστια ποσά από παράνομα κέρδη ναρκωτικών του Μεξικού πέρασαν μέσα από την τράπεζα, και νομιμοποιήθηκαν μέσω αυτής.
Επιπλέον, ανεξακρίβωτα παρέμειναν ποσά από τη Συρία, τα νησιά Κέιμαν, το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία.
'Οπως παραδέχθηκε ο Ντέιβιντ Μπάγκλεϊ, καταθέτοντας σήμερα στην αμερικανική Γερουσία, το κανονιστικό πλαίσιο στην HSBC λόγω της "χαλαρότητάς του" κατέστησε δυνατόν μεξικανικά "καρτέλ" διακίνησης ναρκωτικών ουσιών να διακινήσουν "τεράστια" χρηματικά ποσά, μέσω της θυγατρικής αυτής της ευρωπαϊκής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης μέσω λογαριασμών της έγιναν πολλές συναλλαγές με εταιρείες ιρανικών συμφερόντων, ενώ ακόμα και άτομα από τον χώρο της τρομοκρατίας "κατάφεραν μέσω της τράπεζας να διεισδύσουν στο αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα".
Ο Μπάγκλεϊ υπήρξε διευθυντικό στέλεχος της θυγατρικής της HSBC στις Ηνωμένες Πολιτείες από το έτος 2002. Εξέφρασε σήμερα "συγγνώμη" στην ίδια κατάθεση για "τις σημαντικές ελλείψεις" στο σύστημα των συναλλαγών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.