ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Έρχονται νέα μέτρα

10:41 - 01 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος πιέζει για επιπλέον περικοπές στον προϋπολογισμό, καθώς η γερμανική κυβέρνηση διεμήνυσε στη Μαδρίτη ότι μία τέτοια κίνηση θα ανταμειφθεί από την παρέμβαση της ΕΚΤ στις αγορές για τη στήριξη των ισπανικών ομολόγων.

Ακόμα, ο ρυθμός της επιβράδυνσης της μεταποίησης στη χώρα «χαλάρωσε» λίγο τον Ιούλιο, ωστόσο ο κλάδος συνέχισε να συρρικνώνεται για 15ο συνεχόμενο μήνα ενώ η απασχόληση μειώθηκε με το ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων δυόμισι ετών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Markit.

 

Συγκεκριμένα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Ισπανίας τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 42,3 από 41,1 τον προηγούμενο μήνα και έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που «έβλεπαν» τον δείκτη στο 40,5. Όμως, αν και αυτή ήταν η βραδύτερη συρρίκνωση από τον Απρίλιο, ωστόσο ο δείκτης εξακολουθεί να παραμένει σημαντικά χαμηλότερα του ορίου των 50 μονάδων που ξεχωρίζουν την ανάπτυξη από την συρρίκνωση.

 

Ο δείκτης απασχόλησης στη μεταποίηση αντιθέτως υποχώρησε τον Ιούλιο στο 41,5 από 41,8 τον Ιούνιο, εμφανίζοντας τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης από τον Δεκέμβριο του 2009.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 01 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.