ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοέν: Η Dexia μπορεί να χρειαστεί άμεσα ένεση ρευστότητας

19:38 - 10 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Η γαλλοβελγική τράπεζα Dexia ενδέχεται να χρειαστεί γρήγορα μια ένεση ρευστότητας, εάν οι συνθήκες στις αγορές παραμείνουν δυσμενείς γι' αυτήν, υποστήριξε σήμερα ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας του Βελγίου (ΒΝΒ) Λικ Κοέν, σε συνέντευξη που πρόκειται να δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας L' Echo.

"Αν οι συνθήκες στις αγορές δεν επιτρέψουν στην Dexia να περιορίσει τις απώλειές της, θα χρειαστεί μια ανακεφαλαιοποίηση και σχετικά γρήγορα", είπε ο Κοέν, μία εβδομάδα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του 2012. "Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες που θα έχουμε στις αγορές στο τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο", πρόσθεσε.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους η Dexia κατέγραψε και πάλι απώλειες ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κοέν φαίνεται ότι αποκλείει προς το παρόν να ενεργοποιηθούν οι εγγυήσεις που έχουν δώσει το Βέλγιο, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο. Οι τρεις χώρες συμφώνησαν στα τέλη του 2011 να εγγυηθούν τη χρηματοδότηση της Dexia με 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Η συμφωνία διάσωσής της εξετάζεται επί του παρόντος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει ξεκινήσει έρευνα για την Dexia και θέλει να διαπιστώσει κατά πόσο αυτές οι εγγυήσεις είναι συμβατές με τους κανονισμούς της εσωτερικής αγοράς.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.