ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κύπρος: Παίρνει «άρωμα» λουκέτων και η Λευκωσία

09:50 - 17 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Η ύφεση αρχίζει και δείχνει τα «δόντια» της

Η αδυναμία των τραπεζών να συντηρήσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ενέσεις ρευστότητας, η δραματική κάμψη της κατανάλωσης και η μετατόπιση της εμπορικής κίνησης στα καταστήματα των malls οδηγούν ορισμένους από τους εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας σε μαρασμό.

 

Όπως μεταδίδει το Stockwatch, μια απλή βόλτα στους κυριότερους εμπορικούς δρόμους της Λευκωσίας αναδεικνύει τη μεγάλη κρίση που αντιμετωπίζει το λιανεμπόριο και κατ’ επέκταση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Στη Λεωφόρο Αθαλάσσας στην οποία την εποχή που άνθιζε το εμπόριο τα σπίτια μετατρέπονταν σε χρόνο ρεκόρ σε καταστήματα, ένα στα τρία καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο. Κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου, που άλλοτε έπαιρνε κατάστημα όποιος πλήρωνε τα πιο πολλά για αέρα, 16 καταστήματα έχουν βάλει λουκέτο εδώ και καιρό.

 

Στο πάλε ποτέ φημισμένο εμπορικό κέντρο City Plaza, μόνο στον πρώτο όροφο, έξι καταστήματα παραμένουν στα αζήτητα για μήνες.

 

Η αύξηση της προσφοράς κενών καταστημάτων έχει μειώσει απότομα τις τιμές των ενοικίων, αφού αρκετοί επιλέγουν να μετακινηθούν σε πιο τοποθεσίες με πιο χαμηλά ενοίκια.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 17 Αυγ 2012

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.