ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μερίδιο στη Manchester United απέκτησε ο Τζ. Σόρος

21:58 - 21 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Μερίδιο στην αγγλική ομάδα Manchester United απέκτησε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζόρτζ Σόρος, αγοράζοντας 3,1 εκ. μετοχές Κατηγορίας Α, που σύμφωνα με το κλείσιμο της Δευτέρας, αποτιμώνται στα 40,7 εκ. δολάρια. (Οι μετοχές Α έχουν λιγότερα δικαιώματα ψήφου από τις μετοχές της Κατηγορίας Β).

Το μερίδιο του Σόρος ανέρχεται στο 1,9% του συνόλου της ομάδας.

Η Manchester United μπήκε στο ταμπλό της Wall Street στις αρχές του μήνα (10 Αυγούστου) και η αξία της υπερέβη τα 2,3 δισ. δολάρια, ποσό που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες σε αξία ομάδες στον κόσμο.

Πάντως, η μετοχή, μετά την εισαγωγή της στη Wall, έχει χάσει 6,7%.

Από το 2005, η ομάδα ελέγχεται από την οικογένεια Γκλέιζερ (Glazer), που είναι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές στον αθλητισμό στις ΗΠΑ.

Περίπου τα μισά από τα 233 εκ. δολ. που αντλήθηκαν από την εισαγωγή θα διατεθούν για την αποπληρωμή χρεών, και τα υπόλοιπα θα καταλήξουν στην οικ. Γκλέιζερ.

Ο 82χρονος Σόρος, που ελέγχει κεφάλαια ύψους 25 δισ. δολαρίων μέσω της Soros Fund Management, έχει και στο παρελθόν μαγνητιστεί από άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες ως επικερδείς επενδύσεις. Το 2008 ήταν έτοιμος να εξαγοράσει την ιταλική Roma, αλλά τελικά έκανε πίσω λόγω των αυξημένων χρεών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.