ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ταξίδι της Μέρκελ στο Πεκίνο για τόνωση των εμπορικών σχέσεων Γερμανίας - Κίνας

11:38 - 23 Αυγ 2012 | Ειδήσεις
Για δεύτερη φορά μέσα στο 2012

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφθεί το Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Γουέν Τζιανμπάο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Η διήμερη επίσκεψη (30 και 31 Αυγούστου) θα είναι το δεύτερο ταξίδι της Μέρκελ στο Πεκίνο αυτό το έτος κάτι που αντανακλά την ολοένα και αυξανόμενη σημασία της Κίνας καθώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ευρωζώνη.

Θα είναι συνπροεδρεύων με τον Γουέν στις "κινεζο-γερμανικές διακυβερνητικές διαβουλεύσεις", αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Χονγκ Λι σε ανακοίνωση χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Από τη γερμανική πρεσβεία δεν έγινε κάποιο σχόλιο.

Η Γερμανία είχε βρεθεί υπό ισχυρή πίεση να κάνει περισσότερα για να τερματίσει την κρίση της Ευρωζώνης η οποία θεωρείται απειλή στην παγκόσμια οικονομία και έχει πλήξει την τεράστια μεταποιητική βιομηχανία της χώρας.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον βρετανικό κολοσσό HSBC έδειξαν ότι η κινεζική μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε σε χαμηλό εννέα μηνών τον Αύγουστο καθώς οι εταιρείες αντιδρούν στην επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης.

Το εμπόριο μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας έφτασε τα 169 δισ. δολ. το 2011 σημειώνοντας άνοδο 18,9% από το προηγούμενο έτος.

Αυτή θα είναι η έκτη επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα από την εκλογή της το 2006.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 11:48 - 23 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.