ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαβεβαιώσεις για την τήρηση των κανονισμών έδωσε η Gazprom

17:26 - 05 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Διαβεβαιώσεις για την τήρηση όλων των διατάξεων του διεθνούς δικαίου και των εθνικών νομοθεσιών των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται έδωσε ο όμιλος Gazprom Group, με αφορμή την από τις 4 Σεπτεμβρίου, 2012 ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι ξεκίνησε επίσημη διαδικασία για την διερεύνηση ενδεχόμενων πρακτικών παρεμπόδισης του ανταγωνισμού της OAO Gazprom.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση επί του παρόντος, η εταιρεία δεν έχει λάβει σχετική επίσημη ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Η έναρξη της διαδικασία δεν υπονοεί ότι η Gazprom ενήργησε κατά παράβαση των κανονισμών της Ε.Ε. για τον ανταγωνισμό.
Η OAO Gazprom συμμορφώνεται σχολαστικά με όλες τις διατάξεις του διεθνούς δικαίου και τις εθνικές νομοθεσίες των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος Gazprom Group. Οι δραστηριότητες του ομίλου Gazprom στην αγορά της Ε.Ε. είναι πλήρως εναρμονισμένες με τα ισχύοντα νομικά πρότυπα όπως αυτά εφαρμόζονται από άλλους παραγωγούς και εξαγωγείς φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανισμών διαμόρφωσης τιμών.   
Αναμένουμε ότι η έρευνα θα σεβαστεί δεόντως τα νομικά δικαιώματά και τα νόμιμα συμφέροντα μας, με βάση το ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο, και ότι θα συνυπολογίσει το γεγονός ότι η OAO Gazprom, με έδρα εκτός της δικαιοδοσίας της Ε.Ε., είναι μια επιχειρηματική οντότητα που είναι αρμόδια, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για ειδικές κοινωνικές λειτουργίες και έχει την ιδιότητα ενός στρατηγικής σημασίας οργανισμού που διοικείται από την κυβέρνηση.
Η OAO Gazprom παραμένει συνεπής στην δέσμευση της να συνεργαστεί καλή τη πίστει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να διατηρήσει την εν λόγω συνεργασία για χάρη του εποικοδομητικού διαλόγου", καταλήγει η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.