ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μερκελ - Ραχόι: Δεν συζητήσαμε τους όρους του ισπανικού πακέτου βοήθειας

18:06 - 06 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Στη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μαδρίτη δεν συζητήθηκαν όροι για πιθανή ευρωπαϊκή στήριξη στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απέφυγε εκ νέου να αναφέρει εάν η Ισπανία θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωζώνης για την αποκλιμάκωση των πιέσεων που υφίσταται στις αγορές.

«Όταν υπάρχει κάτι νεότερο, θα σας πω» ανέφερε χαρακτηριστκά ο Ισπανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «δεν είχα ακόμη ούτε το χρόνο να διαβάσω όσα δήλωσε ο κύριος Ντράγκι».

Η συνάντηση έγινε με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τους όρους της οποίας περίμενε η Μαδρίτη για να αποφασίσει εάν θα ζητήσει παρέμβασή της.

Ο Ραχόι περιόριστηκε στο ότι δεν έχει διατυπώσει αίτημα για βοήθεια της Ευρωζώνης. «Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ» επισήμανε την Πέμπτη.

«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ στο σύνολό του» υπογράμμισε από την πλευρά της και η Άνγκελα Μέρκελ. Η ίδια δήλωσε «εντυπωσιασμένη με το ρυθμό και τη συνέπεια» με την οποία η Μαδρίτη προχωρά σε πολιτικές για δημοσιονική εξυγίανση.

«Συζητήσαμε γι' αυτό που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στην Ισπανία, αλλά δεν θίξαμε καθόλου τους ενδεχόμενους (οικονομικούς) όρους» σημείωσε η Μέρκελ, η οποία εξήρε τις προσπάθειες της Ισπανίας για τη μείωση του ελλείμματός της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.