ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν πρόκειται να χάσουμε την εθνική μας κυριαρχία» λέει ο Μόντι

13:08 - 24 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
«Έχει γίνει καθαρό πλέον ότι η Ιταλία έχει αποφυγεί τη στάση πληρωμών καθώς και τους άλλους κινδύνους που αντιμετωπίζουν άλλες χώρες της Ευρωζώνης» ανέφερε ο Μάριο Μόντι που παραδέχθηκε ωστόσο ότι το ενδεχομένο να κυρήξει στάση πληρώμων η γειτονική μας χώρα ύπηρξε υπαρκτό.

Δήλωσε μάλιστα, ότι μετά από τέσσερα διαδοχικά τρίμηνα ύφεσης, η ιταλική οικονομία θα καταγράψει θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2013.

 

Η αδύναμη ανάπτυξη της χώρας οφείλεται στο ότι δεν επετεύχθη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας κατά την τελευταία δεκαετία «παρά την στασιμότητα στους πραγματικούς μισθούς» δήλωσε ο κ. Monti και συμπλήρωσε: «Η ενίσχυση της παραγωγικότητας στον επιχειρηματικό μας κλάδο και η αύξηση των εξαγωγών μας εκτός Ευρώπης, όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, είναι ο βασικός μας δρόμος εξόδου από την κρίση».

 

Μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου στη Ρώμη που διοργανώθηκε από την ιταλική κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, ο κ. Monti δήλωσε ότι ο ΟΟΣΑ έχει εντοπίσει υψηλό ποσοστό διαφθοράς στη χώρα συγκριτικά με τις άλλες ανεπτυγμένες οικονομίες και δεσμεύθηκε να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.