ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραχόι: Μόνο αν το κόστος δανεισμού της Ισπανίας είναι ακριβό, θα υπογράψουμε μνημόνιο

15:18 - 26 Σεπ 2012 | Ειδήσεις
Η ισπανική κυβέρνηση θα ζητήσει βοήθεια από τους Eυρωπαίους εταίρους της μόνο εάν το κόστος δανεισμού της παραμείνει υψηλό για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε την Τετάρτη ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy.

Ορισμένοι επενδυτές ανησυχούν πως η απροθυμία της Ισπανίας να προσφύγει άμεσα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης – όρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για να μειωθεί το κόστος δανεισμού της χώρας – ίσως οδηγήσει την ευρωζώνη σε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

 

Ο Rajoy είχε προηγουμένως σημειώσει πως η πτώση στις αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ για το νέο τολμηρό πρόγραμμα αγοράς ομολόγων θα επέτρεπε στην Ισπανία να αναβάλει την προσφυγή για περαιτέρω οικονομική βοήθεια.
"Μπορώ να σας διαβεβαιώσω 100% ότι θα ζητούσα διάσωση", είπε στην Wall Street Journal.

 

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως είναι πρόωρο να πει εάν η Ισπανία θα χρειαστεί πακέτο διάσωσης από τους εταίρους της και πως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να κρίνει ότι οι συνοδευόμενοι όροι του θα είναι "λογικοί".
Οι δηλώσεις Rajoy έγιναν καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συγκρούονταν με την αστυνομία στη ισπανική πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά μέτρα λιτότητας που αναμένεται να ανακοινωθούν την Πέμπτη.
Μετά τις δηλώσεις του Rajoy, η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων ξεπέρασαν το 6% για πρώτη φορά εδώ και μία εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.