ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόωρες εκλογές στο Ισραήλ ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

20:49 - 09 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα το συντομότερο δυνατό, καθώς, όπως ανέφερε, δεν μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2013.

Ο κ. Νετανιάχου είναι σχεδόν βέβαιον οτι θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία έναντι των προηγούμενων, αλλά και πάλι θα αναγκαστεί να διαμορφώσει κυβέρνηση συνεργασίας.

Παρά το γεγονός οτι η κυβέρνηση του Ισραήλ αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα αυτή τη στιγμή μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τους Παλαιστίνιους αλλά και ένεκα της δυσκολίας της να χειριστεί το πρόβλημα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, η αιτία των βεβιασμένων εκλογών είναι πράγματι η αδυναμία ψήφισης του προυπολγισμού για το 2013.

Οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν οτι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο. Ο κ. Νετανιάχου δεν όρισε ημερομηνία, αλλά είπε οτι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατόν και η προεκλογική περίοδος να είναι κατά το δυνατόν η μικρότερη.

Τελευταία τροποποίηση στις 06:40 - 10 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.