ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ασπίδα Γαλλίας - Ισπανίας - Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής

17:17 - 10 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Ασπίδα Γαλλίας - Ισπανίας - Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής
"Πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα", δήλωσε ο Ολαντ. Η Ελλάδα προσπαθεί... αναγνωρίζει η Λαγκαρντ

«Η Ελλάδα πρέπει να λάβει την υποστήριξη της Ευρώπης στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, μετά την συνάντησή τους στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε, μάλιστα, πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Τόνισε, δε, ότι η Γαλλία δεν μένει ανεπηρέαστη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ισπανία.

Από την πλευρά του, ο Ισπανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως μία «συλλογική αποτυχία» την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ζητώντας, παράλληλα, από την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους πιστωτές της.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι πρέπει να γίνουν βήματα προς την τραπεζική ενοποίηση πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο οι αποφάσεις για το μέλλον της τραπεζικής ένωσης δεν μπορούν να ληφθούν στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι τόσο η Ιταλία, όσο και η Γαλλία, έχουν ταχθεί υπερ της αναπτυξιακής δράσης της Ευρώπης, ασκώντας εμμέσως κριτική στις γερμανικές εμμονές στη λιτότητα, η οποία απειλεί με νέα περίοδο ύφεσης την ευρωζώνη. Όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα με τους αναλυτές, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και η Ελλάδα, ενισχύουν το μέτωπο τους απέναντι στις απαιτήσεις του πυρήνα της ευρωζώνης, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ, ασκεί κριτική σε όσους υποβαθμίζουν τις προσπάθειες της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνέντευξή της στο Bloomberg, είναι λάθος η εκτίμηση πως οι προσπάθειες της Ελλάδας - αλλά και των πιστωτών της - στην κατεύθυνση ανάσχεσης της κρίσης που βιώνει η χώρα, να θεωρούνται αποτυχημένες. Η Ελλάδα δεν έχει αποτύχει, υποστήριξε η Λαγκαρντ. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να τονίσει πως απαιτείται και νέα - περαιτέρω - μείωση του κόστους εργασίας στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:16 - 11 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.