ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σήμερα το debate των δύο αντιπροέδρων

10:17 - 11 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Τα ξίφη τους θα διασταυρώσουν οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και Πολ Ράιαν, απόψε στο Κεντάκι, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους συνήθως έχει μικρότερη σημασία από αυτή των δύο υποψηφίων προέδρων, όμως μετά την «ήττα» του Μπαράκ Ομπάμα στην πρώτη τηλεμαχία, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως λόγω των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του αντιπάλου του.

 

Οι οδηγίες που έχει λάβει ο Μπάιντεν από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα είναι να αντεπιτεθεί για να κερδίσει και πάλι την διαφορά που διατηρούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέναντι στον Ρόμνεϊ, πριν την τηλεμαχία.

 

Την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπάιντεν-Ράιαν θα παρακολουθήσουν ο Ομπάμα από την Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από την Βόρεια Καρολίνα.

 

Στο ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών το οποίο θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μάρθα Ράντατζ του ABC News, ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να περιγράψει τον αντίπαλό του ως έναν υπερσυντηρητικό που υποστηρίζει μόνο τους πλούσιους και δεν ασχολείται με τη μεσαία και κατώτερη τάξη.

 

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για την τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν.

«Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό» τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

 

Ο Πολ Ράιαν, 27 χρόνια νεότερος του Μπάιντεν, αν και έχει πολιτική πείρα, θεωρείται αρχάριος στα ντιμπέιτ. Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ δήλωσε την Τρίτη στο CNN: «Πιστεύω πως είναι το πρώτο ντιμπέιτ του Πολ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως να συμμετείχε σε ένα στο...λύκειο».

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew, το διάστημα από 4 ως 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.511 ενηλίκων, το 39% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον Τζο Μπάιντεν και το 51% αρνητική, ενώ για τον Πόλ Ράιαν τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% και 40%.

 

Μετά την μοναδική αυτή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπροέδρους, ακολουθούν δυο προεδρικές τηλεμαχίες, από τις 16 ως τις 22 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.