ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περικοπές 10 δισ. ευρώ ετοιμάζει η ισπανική κυβέρνηση στο Δημόσιο

21:06 - 12 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Σχεδόν 10 δισ. ευρώ υπολογίζει ότι θα εξοικονομήσει η ισπανική κυβέρνηση από την περικοπή διευθυντικών θέσεων σε 140 δημόσιες επιχειρήσεις, παράλληλα με μειώσεις αποδοχών που θα πραγματοποιηθούν ως το τέλος του τρέχοντος έτους. Το μέτρο έρχεται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Ισπανίας έχουν ήδη γίνει ανάλογες διευθετήσεις για 117 θέσεις συμβούλων στο δημόσιο τομέα. Το υπουργείο εκτιμά επίσης ότι μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις ορισμένων δημόσιων επιχειρήσεων θα μπουν στα ταμεία του ισπανικού κράτους άλλα 2,3 εκατ. ευρώ.

«Ηταν μια απαραίτητη διαδικασία, γιατί είδαμε ότι ο δημόσιος τομέας επιχειρήσεων ήταν υπερμεγέθης, τόσο όσον αφορά τη διοικητική δομή των επιχειρήσεων, συχνά με μισθούς που υπερβαίνουν τις αρμοδιότητες των υπευθύνων, όσο και τον αριθμό των διευθυντών», τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης Πιλάρ Πλατέρο στην ισπανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η κυβέρνηση θεωρεί επιτακτική την αναδιάρθρωση του συνόλου του ισπανικού δημόσιου τομέα. Ως εκ τούτου ετοιμάζει συγχωνεύσεις, καταργήσεις, εκποιήσεις και εκκαθαρίσεις δημόσιων επιχειρήσεων με στόχο το συμμάζεμα όχι μόνο του κλάδου, αλλά και των ευρύτερων δημοσιονομικών δεδομένων της χώρας. Συγκεκριμένα, προβλέπονται 22 πράξεις συγχώνευσης που συνεπάγονται την εξάλειψη 24 δημόσιων επιχειρήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.