ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκία: Ζητά βοήθεια από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους Σύρους πρόσφυγες

12:00 - 15 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Ο αριθμός των Σύρων που έχουν βρει καταφύγιο Στην Τουρκία από τον εμφύλιο έχει ξεπεράσει τις 100.000, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD -επίπεδο το οποίο η Άγκυρα είχε αναφέρει προ εβδομάδων ως όριο για τους πρόσφυγες που μπορούσε να δεχθεί στα καταυλισμούς που έχει στήσει. Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς κάλεσε, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει.

Όπως ανέφερε το μεσημέρι της Δευτέρας η AFAD, στους δώδεκα τουρκικούς καταυλισμούς κοντά στη μεθόριο με τη Συρία βρίσκονται πλέον 100.363 Σύροι πρόσφυγες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, στη Welt δημοσιεύτηκε συνέντευξη του Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσων στην οποία ο Μπαγίς ανέφερε πως οι Σύροι πρόσφυγες στο τουρκικό έδαφος έφταναν τους 80.000.

«Η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται τους Σύρους που έχουν καταφύγει στην Τουρκία. Αυτή τη στιγμή έχουμε 80.000 πρόσφυγες στο έδαφός μας» τονίζει ο Μπαγίς.

Η ΕΕ, συνέχισε, «πρέπει να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από ένα ασφαλές καταφύγιο. Είναι επιτέλους καιρός να βοηθήσει η Ευρώπη».

«Μέχρι τώρα μόνο υλικό έχει στείλει η Ευρώπη. Σκηνές και κουβέρτες για τους πρόσφυφες. Η ΕΕ πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια. Η Ευρώπη έχει παραλύσει. Δεν κάνει βήματα προς τα εμπρός γιατί έχει να ανατιμετωπίσει την κρίση του ευρώ» σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.