ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Νικητής ο Ομπάμα από το χθεσινό debate

08:44 - 17 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Το σύνολο των ΜΜΕ της Αμερικής αλλά και ο διεθνής Τύπος παρουσιάζουν τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ ως νικητής από την τηλεμαχία με τον Μιτ Ρόμνεϊ

Ο ίδιος ο Ομπάμα είχε προετοιμαστεί σκληρά γι’ αυτή την τηλεμαχία, αφού για ημέρες είχε αποσυρθεί με τους συμβούλους του εκτός Ουάσιγκτον, βάζοντας ως στόχο να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος ήταν πιο... παθιασμένος.


Η οικονομική πολιτική ήταν το βασικό θέμα αντιπαράθεσης των δυο ανδρών. Ο Ρεπουμπλικανός Ρόμνεϊ δεν παρέλειψε μάλιστα να κατηγορήσει τον Ομπάμα ότι οδηγεί τις ΗΠΑ στο δρόμο της Ελλάδας μέσω της... διόγκωσης του χρέους!


«Έχουμε τέσσερα συναπτά έτη κατά τη διάρκεια των οποίων είπε ότι το έλλειμμα θα μειωθεί κατά το ήμισυ. Αντί γι αυτό διπλασιάστηκε.

 

Περάσαμε από ένα εθνικό χρέος ύψους 7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα εθνικό χρέος ύψους 16 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μας βάζει στο δρόμο που ακολουθεί η Ελλάδα» είπε ο Ρόμνεϊ.


Από την άλλη πλευρά, ο Ομπάμα επιτέθηκε στον αντίπαλό του, κατηγορώντας τον πως ενδιαφέρεται για την προώθηση των συμφερόντων των πλουσίων.


«Ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ δήλωσε ότι έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, δεν έχει πρόγραμμα πέντε σημείων, το πρόγραμμά του έχει ένα σημείο. Να βεβαιωθεί ότι είναι πιο εύκολο να παίξει με διαφορετικούς κανόνες. Αυτή ήταν η φιλοσοφία του στον ιδιωτικό τομέα, ήταν η φιλοσοφία του ως κυβερνήτης, ήταν και η φιλοσοφία του ως προεδρικός υποψήφιος. Μπορείτε να μεταφέρετε θέσεις εργασίας στο εξωτερικό, να πάρετε φορολογικές απαλλαγές για να μπορείτε να επενδύσετε σε μια επιχείρηση, να αφαιρέσετε τις συντάξεις από τους εργαζομένους. Αυτή ήταν η φιλοσοφία της τελευταίας δεκαετίας, και γι αυτό στραγγαλίστηκαν οι οικογένειες της μεσαίας τάξης», επεσήμανε ο Ομπάμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.