ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Αποσύρεται από την πολιτική ο ΥΠΟΙΚ Βιτόριο Γκρίλι

11:57 - 23 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Εκτός πολιτικής σκηνής έχει αποφασίσει να μείνει ο υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Βιτόριο Γκρίλι μετά της εκλογές που προγραμματίζονται να γίνουν την ερχόμενη άνοιξη στην γείτονα χώρα.

Ο υπουργός, ο οποίος είχε διορισθεί στο αξίωμά του από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, συμμετείχε σήμερα σε συνέδριο ιταλών εργοδοτών και δήλωσε: «Θα γίνω ένας απλός πολίτης μετά τις βουλευτικές εκλογές, η πολιτική δεν περιλαμβάνεται στις φιλοδοξίες που διατηρώ, δεν τρέφω τη φιλοδοξία, δεν έχω τις ικανότητες, να πολιτεύομαι».


Στην αρχή, ο νυν, υπουργός Οικονομικών  ασκούσε τα καθήκοντα του υφυπουργού οικονομικών καθώς ο Μάριο Μόντι είχε κρατήσει για τον εαυτό του την ηγεσία του υπουργείου ώστε να μπορεί να παρευρίσκεται και στα Εurogroup. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βιτόριο Γκρίλι περνούσε την πόρτα του Υπουργείου Οικονομικών, όμως, καθώς τον Μάιο του 2005 είχε τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στο ίδιο Υπουργείο που τότε κατείχε ο Τζούλιο Τρεμόντι.


Όταν ο Μάριο Ντράγκι αποχώρησε από την κεντρική τράπεζα της Ρώμης για την ΕΚΤ, το όνομα του Γκρίλι  ακούστηκε  πως θα καλύψει την θέση που ορφάνεψε, αλλά τελικά διοικητής της τράπεζας της Ιταλίας τοποθετήθηκε ο Ινιάκιο Βίτσιο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 23 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.