ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: «Αγοράστε μετοχές, έρχεται ράλι στα blue chips»

00:25 - 24 Οκτ 2012 | Ειδήσεις
Societe Generale: «Αγοράστε μετοχές, έρχεται ράλι στα blue chips»
Δυναμικό μήνυμα εισόδου-στήριξης στις μετοχές της ευρωζώνης, και ειδικά στις αγορές της πειρφέρειας, δίνει η SocGen στο νέο της report στρατηγικής, όπως άλλωστε έχουν κάνει και άλλοι διεθνείς οίκοι το τελευταίο διάστημα υπογραμμίζοντας πως το ανοδικό momentum της αγοράς παραμένει παρά την όποια… κοιλιά κάνει λόγω της περιόδου ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων κερδοφορίας τρίτου τριμήνου.

Όπως επισημαίνεται, η ίδια αυξάνει την έκθεσή της στην ευρωζώνη και ειδικά στον κλάδο των χρηματοοικονομικών αλλά και στην περιφέρεια, και συμβουλεύει τους επενδυτές πως τώρα είναι η ώρα να ξανακοιτάξουν το βάρος των μετοχών της ευρωζώνης στα χαρτοφυλάκιά τους και να το ενθισχύσουν, μειώνοντας παράλληλα την έκθεσή τους στις βρετανικές μετοχές. Όπως σημειώνεται, τους τελευταίους έξι μήνες, η SocGen έχει σταδιακά αυξήσει την έκθεσή της στις μετοχές της ζώνης του ευρώ, και πλέον είναι σε απόλυτο οverweight σημείο.

 

Σύμφωνα με τον τεχνικό αναλυτή της τράπεζας, Loic de Galzain, ο δείκτης των blue chips της ευρωζώνης, EuroStoxx 50, ετοιμάζεται για ράλι της τάξης του 17%, με στόχο τις 3000 μονάδες. Ο οίκος μαζί με τον αναλυτής της ευρωπαϊκής αγοράς, Paul Jackson, θεωρούν ότι η αγορά της ευρωζώνης προσφέρει σήμερα από τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου στις παγκόσμιες αγορές.

Παράλληλα προσθέτουν πως αν και δεν αποφεύγουν την πιστωτική αγορά, προτιμούν ωστόσο τις μετοχές της ευρωζώνης, υπογραμμίζοντας πως σήμερα προσφέρουν πολύ υψηλότερες αποδόσεις (μερισματικές) και πολύ υψηλότερο εκτιμώμενο κέρδος, από ότι τα assets της πιστωτικής αγοράς, όπως τα κρατικά ομόλογα.

 

Όπως αναφέρεται στο report, στις αρχές του έτους η SocGen είχε συμβουλεύσει τους επενδυτές να κάνουν υπομονή και πως τα άσχημα νέα θα γίνουν καλά, προσθέτοντας πως η επιδείνωση της κατάστασης στη Γερμανία θα ωθήσει τους χαράσσοντες πολιτική στην ευρωζώνη να αφήσουν την ΕΚΤ να δράσει ως δανειστής έσχατης ανάγκης.

Η τράπεζα σημειώνει πως η ίδια υπηρξε υπομονετική, πως τα νέα από την Γερμανία όντως άρχισαν να επιδεινώνονται και τώρα ΕΚΤ/ESM είναι έτοιμα για δράση. Τον Οκτώβριο του 2011, η SocGen ήταν ελάχιστα επενδεδυμένη στην ευρωζώνη. Τώρα είναι τόσο overweight που… δεν πάει άλλο.

 

Τέλος, η τράπεζα δίνει τέσσερεις επενδυτικές προτάσεις για… όποιον ενδιαφέρεται:

α) φύγετε από τα γερμανικά assets και αγοράστε ομόλογα και μετοχές της περιφέρειας

β) τα ισπανικά assets θα υπεραποδόσουν των ιταλικών μόλις μπει σε εφαρμογή το σχέδιο ΟΜΤ της ΕΚΤ

γ) αγοράστε μετοχές και ομόλογα τραπεζών της ευρωζώνης, και

δ) αυξήστε την έκθεση στην αγορά της ευρωζώνης, η οποία είναι σε 50% discount σε σχέση με τις ΗΠΑ

Τελευταία τροποποίηση στις 00:29 - 24 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.